VANCOUVER - Marianne Timmer heeft nog altijd een kleine kans op deelname aan de Olympische Spelen. De schaatsster is reserve op de 500 meter, zo maakte Arie Koops, directeur sport van de KNSB, zondag bekend.

Timmer mag alleen meedoen als een van de vier Nederlandse deelneemsters op die afstand (Annette Gerritsen, Margot Boer, Laurine van Riessen en Thijsje Oenema) ernstig geblesseerd of ziek raakt en de Spelen sowieso niet verder kan afmaken.

Die schaatsster levert dan haar accreditatie in voor Timmer. Als een schaatsster slechts een griepje heeft of door een andere reden een paar dagen is uitgeschakeld, mag geen schaatsster van 'buitenaf' meedoen.

In dat geval is de reserve afkomstig uit de al aanwezige Nederlandse schaatssters in Vancouver.

Verheijen

Naast Timmer, die in november geblesseerd raakte en zich tijdens het tweede kwalificatietoernooi niet wist te plaatsen voor de Spelen, zijn ook Natasja Bruintjes (1000 meter vrouwen) en Carl Verheijen (5 en 10 kilometer mannen) reserves bij 'ernstige calamiteiten'.

''Een arts van het Internationaal Olympisch Comité beoordeelt of sprake is van een ernstige calamiteit'', aldus Koops. Bruintjes en Verheijen verblijven in Nederland en zullen indien nodig op het laatste moment naar Vancouver gaan.