UTRECHT- Heracles heeft in stadion Galgenwaard met succes de vijfde plaats in de eredivisie verdedigd. Thuisclub FC Utrecht slaagde er in het vlakke duel (0-0) niet in de hechte Almelose defensie te verschalken.

Na rust kregen Jacob Lensky en Ricky van Wolfswinkel weliswaar goede kansen, maar die lieten zij onbenut. Tekenend voor de onmacht van de Utrechtse aanval. Na de winterstop werd in drie duels (FC Twente, Roda JC en nu Heracles) geen enkele keer gescoord.

De terugkeer van Jacob Mulenga hielp ook niet. Vorige week maandag speelde hij nog met Zambia in de verloren kwartfinale tegen Nigeria in de strijd om de Afrika Cup. De fysiek sterke en beweeglijke spits was net als Van Wolfswinkel onzichtbaar.

Verzorgd

In de eerste helft had Heracles het beste van het spel. Met verzorgd voetbal zocht de ploeg het doel van Michel Vorm op. De acties werden alleen in een iets te traag tempo uitgevoerd waardoor de defensie van FC Utrecht nauwelijks in de problemen kwam.

Andersom had Heracles eveneens weinig moeite het opportunistische spel van FC Utrecht voortijdig te ontregelen. Alleen de opgerukte centrale verdediger Jan Wuytens was dicht bij een doelpunt. Quame Quansah haalde zijn inzet van de doellijn.

Lensky

Ook na rust was er aanvankelijk te weinig spektakel in het tamelijk bloedeloze duel. Aan beide kanten heerste de angst om te verliezen. Pas halverwege de tweede helft zocht FC Utrecht nadrukkelijk naar de overwinning.

Lensky en Van Wolfswinkel verprutsten echter goede mogelijkheden waardoor Heracles uiteindelijk toch tamelijk eenvoudig de Utrechtse aanval op de vijfde plek van de ranglijst afsloeg. In blessuretijd kreeg Utrecht-verdediger Mihai Nesu rood nadat hij de doorgebroken Bas Dost onderuit haalde.