ALKMAAR - AZ heeft overeenstemming bereikt met Spartak Moskou over de transfer van Ari. De Braziliaanse spits, die zelf ook al rond is met de Russische club, moet alleen nog medisch gekeurd worden.

Ari reist zondag naar Moskou om de laatste formaliteiten af te handelen, zo maakte een woordvoerder van AZ zaterdag bekend.

De 24-jarige aanvaller kwam dit seizoen weinig aan spelen toe bij de landskampioen. De afgelopen twee jaar was hij in de eredivisie steeds goed voor negen treffers. De transfer van Ari verlicht de financiële zorgen van AZ weer enigszins.

Voor de Alkmaarders dreigt op korte termijn een liquiditeitstekort van zo'n 7 miljoen euro. Eerder deze week verkocht AZ verdediger Sébastien Pocognoli voor ruim 2 miljoen euro aan Standard Luik. Het is niet bekend hoeveel AZ voor Ari ontvangt.

Voldoende alternatieven

Ari, die in Alkmaar nog een contract had tot medio 2012, behoorde zaterdag al niet meer tot de selectie voor de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. De Braziliaan kwam dit seizoen in zes competitieduels niet tot scoren.

Ari mocht van trainer Dick Advocaat vertrekken omdat hij met Graziano Pellè, Jeremain Lens en Jonathas over voldoende alternatieven voor de spitspositie beschikt.