WENEN - Alberto Contador verwacht dit jaar concurrentie van een grote groep renners in de Ronde van Frankrijk.

''Natuurlijk behoort Lance Armstrong tot mijn rivalen, maar ik denk dat een groep van acht tot tien renners een slag naar de eindzege in de Tour probeert te doen. Lance is niet mijn enige zorg'', verklaarde de Spaanse tourwinnaar van 2007 en 2009 zaterdag bij de presentatie van de Astana-ploeg in de imposante omgeving van de Wiener Hofburg.

De vraag is of het team van Astana dit seizoen sterk genoed zal zijn om de Spaanse kopman aan zijn derde tourzege te helpen. Vorig jaar hield Contador de Luxemburger Andy Schleck ruim vier minuten achter zich en finishte zijn toenmalige ploeggenoot Lance Armstrong op ruim vijf minuten als derde.

Armstrong maakte destijds direct bekend in 2010 met een eigen team te komen. Renners als Levi Leipheimer en Andreas Klöden volgden hem naar Radio Shack.

Rustiger

''Ik ben zeker niet de enige favoriet dit jaar'', zei Contador zaterdag. ''Ik ben echter een stuk rustiger geworden'', keek hij uit naar de Tour die begin juli in Nederland van start gaat.

Contador, die vorig jaar fanatiek maar zonder succes probeerde onder zijn contract bij de ploeg uit Kazachstan uit te komen, krijgt dit jaar hulp van routiniers als Oscar Pereiro Sio (32) en de inmiddels 36-jarige Aleksander Vinokoerov.

Vinokoerov

De verguisde Kazach keerde vorig jaar na een schorsing van twee jaar wegens dopegebruik terug in het peloton en speelt een belangrijke rol binnen het team.

''Het doel is met Astana de Tour te winnen. Met Alberto Contador zijn we het beste team ter wereld. Met zijn talent en mijn ervaring kunnen we uitgaan van succes'', aldus Vinokoerov.

Astana

Astana presenteerde zaterdag 27 renners. De ploeg telt dertien coureurs uit Kazachstan, zeven Spanjaarden, drie Italianen, twee Australiërs, een Sloveen en een Oekraïener.