LONDEN (ANP) - Liverpool heeft zaterdag in de Premier League gewonnen van Bolton, 2-0. Dirk Kuijt speelde een belangrijke rol voor de club. De Nederlander maakte in de 37e minuut de openingstreffer.

Door een eigen doelpunt van Kevin Davies liep Liverpool verder uit. Alleen in de slotfase had Kuijt in de aanval steun van zijn landgenoot Ryan Babel, die zes minuten voor tijd inviel.

Hull City speelde op eigen veld gelijk tegen Wolverhampton (2-2). Hier nam Jan Vennegoor of Hesselink, voormalig spits van FC Twente en PSV, het eerste doelpunt voor zijn rekening.

Achterstand

Liverpool is inmiddels zes duels in de league zonder nederlaag. De club blijft daardoor in de race voor een plaats bij de beste vier.

De achterstand op Tottenham, dat gelijkspeelde (1-1) bij Birmingham, is nog een punt. De afstand met de grote drie, Chelsea, Manchester United en Arsenal, is daarentegen aanzienlijk.

Cahill

Tim Cahill zorgde er voor dat Everton won van Wigan, 1-0. De Australiër scoorde zes minuten voor tijd. Bij de club uit Liverpool deed international John Heitinga negentig minuten mee.

Ook oud-Ajacied Steven Pienaar was van de partij. Everton is in de competitie nu negen duels zonder verlies.