MELBOURNE - Serena Williams heeft zaterdag in Melbourne een historische zege behaald.

De Amerikaanse tennisster won ten koste van de Belgische Justine Henin voor de vijfde keer de Australian Open. Geen enkele speelster is daar ooit eerder in geslaagd. Williams won de partij met 6-4 3-6 6-2. In Australië was ze ook al succesvol in 2003, 2005, 2007 en 2009.

Hoewel Henin de titel niet wist te pakken, was de finale voor haar ook bijzonder. De Waalse maakte eerder deze maand haar rentree in het internationale circuit. Ze kreeg voor de Australian Open een wildcard.

Henin

Henin maakte veel indruk bij haar eerste grandslamtoernooi sinds haar comeback. In de eerste set tegen Williams slaagde ze er echter niet in haar kansen te benutten. Ze kreeg zeven breekpunten, maar verzilverde er maar een. De Amerikaanse deed dit beter en maakte hiermee in de eerste set het verschil.

In het tweede bedrijf ging Henin beter met haar kansen om en slaagde er in de wedstrijd met een derde set te verlengen. Ze kwam daarin al snel op een achterstand van 2-0. Hoewel ze zich nog wel terugvocht naar 2-2, nam Williams daarna het initiatief volledig in handen. Met 6-2 stelde ze de zege veilig.