EINDHOVEN - Cambuur Leeuwarden heeft vrijdag in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League slechte zaken gedaan.

Leon Kantelberg bracht Eindhoven na een klein half uur spelen op voorsprong. Leon Hese maakte in de tweede helft gelijk. Eindhoven hield alsnog drie punten over aan het duel door doelpunten van Jeffrey Vlug en Rob van Boekel.

Cambuur heeft in de 'nieuwe' stand, waarin de resultaten tegen het failliete Haarlem zijn geschrapt, vier punten minder dan De Graafschap. De Doetinchemmers kwamen vrijdag niet in actie. Het uitduel tegen FC Dordrecht werd wegens de weersomstandigheden afgelast.

De KNVB houdt voorlopig de stand aan waarin Haarlem, en de resultaten van de overige clubs tegen Haarlem, nog zijn meegerekend. Voordat Haarlem definitief failliet wordt verklaard, moet eerst de beroepstermijn van acht dagen worden afgewacht.

Derde periodetitel

Eindhoven is door de winst koploper in de stand om de derde periodetitel. De Brabanders hebben na zes wedstrijden vijftien punten. De periode gaat, na het wegvallen van Haarlem, nog maar over acht duels. Eindhoven wacht nog twee uitwedstrijden, tegen FC Dordrecht en BV Veendam.

RBC, dat op gelijke hoogte stond met Eindhoven in de periodestand, verloor in eigen stadion met 2-0 van Excelsior. De doelpunten kwamen op naam van Ard van Peppen en Adnan Alisic.

Excelsior blijft door die zege goed meedoen in de (sub)top van de Jupiler League, net als FC Zwolle. Het elftal van trainer Art Langeler was in Maastricht met 2-0 te sterk voor MVV. Eric Botteghin en Cecilio Lopes scoorden na rust.

Degradatie

FC Volendam kwam tegen Fortuna Sittard niet verder dan 0-0. FC Omniworld behaalde, met het oog op degradatie, een belangrijke zege op Helmond Sport: 1-0. Sander Duits was matchwinner.