NEWBURY - De kampioen van vorig jaar heeft samen met de kampioen van 2008 de nieuwe bolide van McLaren onthuld.

Jenson Button en Lewis Hamilton poseerden vrijdag gebroederlijk naast de zilverrode MP4-25.

De racewagen, aangedreven met een Mercedes-motor, moet een van de twee Britten in 2010 naar de wereldtitel loodsen in de Formule 1.

De nieuwe McLaren heeft een superaerodynamisch voorkomen en een hele grote tank. Dat moet wel, want in het nieuwe seizoen van de Formule 1, dat op 14 maart begint in Bahrein, is bijtanken tijdens de race verboden.

Twee winnaars

Teambaas Martin Whitmarsh was duidelijk in zijn ambities: ''Voorbereiding is de sleutel tot succes en we hebben uitgebreider voorbereid dan ooit tevoren. We hebben twee winnaars in het team en we willen dit jaar opnieuw winnen.''

McLaren heeft de laatste twee wereldkampioenen in de stal. Button mag als titelverdediger met nummer 1 rondrijden. ''Daar ben ik trots op. Het is een eer en een verantwoordelijkheid. We moeten vorig jaar vergeten en kijken naar de toekomst. Deze wagen is die toekomst'', aldus Button.

Nietsontziend

Hamilton refereerde aan de lange tijd van ontwerpen en ontwikkelen van de nieuwe bolide. ''Het team heeft keihard gewerkt en het resultaat is een wagen die er nietsontziend uitziet.''

Nieuwe McLaren onthuld