ROTTERDAM - De Braziliaanse spits Wanderson do Carmo wacht de komende dagen in Rotterdam op uitsluitsel van Feyenoord.

De 23-jarige topscorer van de Zweedse club GAIS Göteborg is in De Kuip door de medische staf al goedgekeurd.

Hij kan evenwel pas een contract, op huurbasis tot het einde van het seizoen, ondertekenen als technisch directeur Leo Beenhakker voor het sluiten van de transfermarkt op maandag 1 februari nog enkele spelers uit de huidige selectie van de hand weet te doen.

''We willen Wanderson er graag bij hebben'', liet trainer Mario Been vrijdag in De Kuip weten. ''Leo en ik zien het helemaal in hem zitten en ook onze scouting is enthousiast. Als spits van de nummer elf van Zweden komt hij opvallend makkelijk tot scoren. Maar onze financiële mogelijkheden zijn zeer beperkt. Er zullen eerst nog spelers weg moeten voordat we hem kunnen binnenhalen. Het is niet anders.''

Slory

Andwélé Slory kan Feyenoord waarschijnlijk als eerste contractspeler op korte termijn schrappen van de loonlijst. ''Hij is nu in Engeland, bij West Bromwich Albion'', gaf Been aan. ''Andy hoeft alleen nog maar te tekenen. Maar of hij dat inderdaad gaat doen, weet ik niet.''

Als het aan Feyenoord ligt, vinden ook Luigi Bruins (op huurbasis) en Jonathan de Guzman (verkoop) de komende dagen nog een nieuwe club.

Makaay

De duurbetaalde bankzitter Roy Makaay, die nog steeds goed staat aangeschreven in het Duitse voetbal, mag eveneens tussentijds overstappen. ''Maar hij hoeft niet weg. Dat bepaalt Roy zelf'', legde Been uit.

Twee andere prominente bankzitters, de verdedigers Kevin Hofland en Tim de Cler, moeten van Been dit seizoen bij Feyenoord blijven.

''Hun vertrek is voor mij onbespreekbaar. Ze zijn op dit moment te belangrijk voor de groep, ook gezien de dubbele bezetting van hun posities in het elftal. Het belang van Feyenoord gaat nu even voor hun eigen wensen en verlangens.''

Schet

Been sloot niet uit dat hij één speler, mogelijk aanvaller Mitchell Schet, van filiaalclub Excelsior voor de rest van het seizoen terug naar Feyenoord haalt.

De Rotterdamse coach vond het daarentegen nog te vroeg om over een nieuw contract voor zijn middenvelder Denny Landzaat te praten.

De ex-international heeft aangegeven dat hij graag wil bijtekenen in De Kuip en dat hij daarbij een zware verlaging van zijn hoge salaris voor lief neemt.

Been: ''Denny heeft zich dit seizoen knap teruggevochten in het elftal. Hij heeft er zelf voor gezorgd, dat ik nu niet om hem heen kan. Maar op dit moment kunnen we nog niet met Denny naar het volgende seizoen kijken.''

Van Dijk

Doelman Rob van Dijk (41) en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst (bijna 35) hebben van Feyenoord al wel te horen gekregen dat ze in principe kunnen en mogen blijven in De Kuip.

De transfervrije Nigeriaanse aanvaller Haruna Babangida, die deze week bij Feyenoord op proef was, hoeft niet op een contract te rekenen. Hij is de broer van ex-Ajacied Tijani Babangida.