ATHENE - Aad de Mos is per direct benoemd tot trainer van de Griekse club Kavala. De Hagenaar is vrijdag al betrokken bij de training van de selectie.

De Mos blijft in elk geval tot het einde van het seizoen bij Kavala. ''Daarna zien we wel verder'', verklaarde hij.

Volgens De Mos is Kavala een club met grote ambitie. ''De vereniging is de laatste jaren opgeklommen van de derde divisie naar het hoogste niveau. De voorzitter wil verder groeien. Daar gaan we aan werken.''

Kavala wil naar de top. De Mos: ''Ik ga eens kijken hoe goed de spelersgroep is en wat we kunnen bereiken. Vooralsnog ben ik er voor de korte termijn. Als alles naar wens verloopt gaan we misschien nog verder kijken. Daar valt nu weinig over te zeggen.''

Internationale ervaring

De Mos vierde in het verleden successen bij clubs als Ajax, KV Mechelen en Anderlecht. Hij was in Nederland ook trainer van PSV en Vitesse.

Eveneens heeft De Mos grote internationale ervaring, onder meer Sporting Gijon en Werder Bremen. Tot voor kort was hij bondscoach van de eilandengroep Vanuata.

Op de bank

Volgens De Mos werd hij donderdag voor de eerste keer benaderd. Woensdagavond was hij nog in Eindhoven bij de bekerwedstrijd PSV - Feyenoord. Vervolgens vloog hij naar Griekenland om de besprekingen af te ronden.

Mogelijk zit hij het komend weekeinde al als coach op de bank bij Kavala.