BARCELONA - Toptennisser Rafael Nadal heeft donderdagavond bij terugkeer in Spanje toernooidirecteur Richard Krajicek hoop gegeven.

De nummer twee van de wereldranglijst liet de verzamelde pers op het vliegveld in Barcelona weten dat zijn knieblessure hem waarschijnlijk niet lang aan de kant zal houden.

''Ik maak me geen zorgen. Ik heb slechts last van een kleine verrekking. Ik hoop dat ik binnen een week of misschien nog wel sneller weer helemaal hersteld ben'', zei Nadal, die dinsdag in de kwartfinales van de Australian Open tegen de Schot Andy Murray moest opgeven.

Grondig onderzoek

De Spanjaard is de publiekstrekker van het ABN Amro World Tournament dat op 8 februari in Rotterdam begint.

Krajicek hoopt vrijdagmiddag meer duidelijkheid te krijgen uit het Nadal-kamp. De 23-jarige geweldenaar laat eerst zijn knie nog grondig onderzoeken in een kliniek.

Niet voluit

Nadal heeft al langere tijd last van het gewricht. Vorig jaar kon hij in de finale van het ABN Amro-toernooi tegen winnaar Murray niet voluit gaan.

Later kon hij zijn titel op Wimbledon niet verdedigen en keerde hij pas na een pauze van twee maanden terug in het ATP-circuit.