AMSTERDAM - Juventus lijkt dit seizoen niets bespaard te blijven. De ploeg van trainer Ciro Ferrara kijkt in de competitie al tegen een onoverbrugbare achterstand op koploper Internazionale aan.

Ook het bekeravontuur is voor de ploeg uit Turijn ten einde na een nederlaag tegen datzelfde Inter.

De 'Oude Dame' begon het kwartfinaleduel in Milaan voortvarend en kwam via spelmaker Diego al na tien minuten aan de leiding.

Juventus wist de voorsprong lang vast te houden, maar twintig minuten voor tijd bracht verdediger Lucio, uit een van richting veranderde vrije trap van Wesley Sneijder, de stand weer in evenwicht.

De Nederlander die in de competitie een schorsing van twee duels moet uitzitten na een rode kaart in de stadsderby tegen AC Milan, speelde de hele wedstrijd mee bij Inter.

Balotelli

Op het moment dat de nummer zes van de Serie A zich opmaakte voor de noodzakelijke verlenging dompelde aanvaller Mario Balotelli Turijn in rouw: 2-1.

Inter neemt het in de halve finales over twee wedstrijden op tegen Fiorentina. Het andere duel in de strijd om een plaats in de finale gaat tussen AS Roma en Udinese.