AMSTERDAM - Ferrari heeft donderdag de nieuwe wagen voor het seizoen 2010 gepresenteerd. De auto, genaamd F10, kon van vanwege de sneeuw nog niet in actie komen.

Felipe Massa zou de nieuwe wapen van de Scuderia wat rondjes over het eigen testcircuit in Fiorano dirigeren voor promotiemateriaal. IJs op het parkoers verhinderde echter dit proefritje.

Massa en zijn kersverse teamgenoot Fernando Alonso trokken in Maranello het doek van de nieuwe bolide, daarbij geassisteerd door testrijders Giancarlo Fisichella, Luca Badoer en Marc Gene.

Kampioenschap

Teambaas Stefano Domenicali benadrukte de doelstelling voor 2010 nog maar eens: "Het kampioenschap is zeer belangrijk voor ons. Vorig seizoen was door verschillende oorzaken niet positief en we willen dit jaar weer echt competitief zijn. Dat verdient Ferrari ook."

De wagen is uitgerust met een lange geknikte neus die sterke gelijkenissen vertoont met die van Red Bull Racing.

Door de komst van sponsor Banco Santander keert de kleur wit prominent terug in de kleurstelling, die flink is gewijzigd ten opzichte van de overwegend rode F60.

Massa

Massa keert tijdens de eerste race op 14 maart in Bahrein terug na een revalidatieperiode van een half jaar. De Braziliaan kreeg tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije een stalen veer tegen zijn helm en liep daarbij hoofdletsel op.

Ferrari geeft hem daarom, wanneer het weer meezit, de eer om de nieuwe wagen als eerste te proberen.

"Mocht het vandaag niet lukken, dan proberen we het morgen weer met Felipe. Als het weer helemaal niet verbetert, dan vindt het debuut van de nieuwe auto maandag plaats in Valencia", aldus de renstal tegen F1today.nl.

Ferrari showt bolide 2010