ROTTERDAM - Supporters van Ajax zijn dit seizoen mogelijk toch nog welkom voor een wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. Dat heeft Heinrich Welling, hoofd competitiezaken van de KNVB, na de loting voor de halve finales van de KNVB-beker laten weten.

Het lot koppelde Feyenoord op 24 maart aan FC Twente. Ajax voetbalt een dag later in Deventer tegen Go Ahead Eagles.

De mogelijkheid bestaat dus dat Feyenoord en Ajax elkaar op 25 april in De Kuip treffen voor de finale.

De KNVB heeft tijdens de loting voor de halve eindstrijd al bepaald dat Feyenoord in dat geval de thuisclub is.

Burgemeesters

De burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam hebben vorig jaar afgesproken dat de klassieker tot 2014 alleen wordt bijgewoond door fans van de thuisclub.

Competitieleider Welling benadrukte echter dat voor wedstrijden als de bekerfinale en de strijd om de Johan Cruijff Schaal een uitzondering kan worden gemaakt. ''Maar dan moet de burgemeester natuurlijk wel toestemming geven.''

Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam moet waarschijnlijk uitsluitsel bieden als Feyenoord en Ajax zich voor de finale plaatsen.

Beide rivalen stonden in 1980 voor het laatst tegenover elkaar in de eindstrijd van de KNVB-beker.

Feyenoord won in 1980 met 3-1, dankzij doelpunten van Petur Petursson (2) en Carlo de Leeuw. Frank Arnesen opende de score voor Ajax.

Feyenoord ontvangt Ajax zondag in de competitie. Supporters van Ajax zijn dan niet welkom in Rotterdam. Het duel tussen Ajax en Feyenoord (5-1) werd op 1 november ook zonder fans van de bezoekende club afgewerkt.