LONDEN - Chelsea heeft woensdag de eerste plaats in de Premier League weer overgenomen van Manchester United. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won op Stamford Bridge met 3-0 van Birmingham City.

Arsenal kwam niet verder dan 0-0 bij Aston Villa en bleef daardoor steken op de derde plaats, op twee punten van stadgenoot Chelsea.

Chelsea nam al in het eerste half uur afstand van Birmingham City door doelpunten van Florent Malouda en Frank Lampard.

In de laatste minuut maakte Lampard ook het derde doelpunt voor de Londenaren, die een punt meer hebben dan Manchester United. Chelsea heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Blessure Vermaelen

Arsenal kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij subtopper Aston Villa. Oud-Ajacied Thomas Vermaelen viel al na een half uur geblesseerd uit bij Arsenal.

Hij werd vervangen door routinier Sol Campbell, die is teruggekeerd op het oude nest. Robin van Persie is nog altijd niet inzetbaar voor manager Arsène Wenger vanwege een enkelblessure.

Heitinga vs. Zenden

Everton, met John Heitinga negentig minuten in de ploeg, won voor eigen publiek op Goodison Park met 2-0 van Sunderland.

Tim Cahill en Landon Donovan maakten al in de eerste twintig minuten de doelpunten voor de nummer negen van de Premier League. Boudewijn Zenden speelde de hele wedstrijd voor Sunderland.