HAMILTON - Over zijn tijdrit was Thomas Dekker woensdag allerminst tevreden. Maar de belofte van Rabobank maakte vrijdag zijn WK alsnog tot een succes. Het brons in de wegrace, achter de Oezbeek Sergej Lagoetin en de Belg Johan van Summeren, bezorgde Dekker een goed gevoel. "Dit maakt veel goed."

Negende was hij in de tijdrit waarvan hij zich zo veel had voorgesteld na zijn eerste plaats in de Grand Prix des Nations. Er was een excuus: de reis naar Canada had hem geen goed gedaan. Dekker was het voorbije weekend ziek geweest. Net als Scheuneman die echter veel sneller herstelde en zilver won in de tijdrit.

Vrijdag volgde de herkansing en leek Dekker lange tijd niet mee te doen in de strijd om de medailles. Er was immers een kopgroep van elf weg in de slotronde met namens Nederland Pieter Weening. Met de Duitser Marcus Fothen reed Dekker alsnog het gat dicht naar de koplopers. "Alsof ik in het wiel van een brommer zat", lachte de renner uit Dirkshoorn, eerstejaars neo pas maar al wel Nederlands kampioen weg en tijdrit.

Als eerste kwam Dekker door de laatste bocht. "Ik dacht, dan heb ik in ieder geval een medaille te pakken." De Oezbeek Lagoetin bleek echter de snelste, net voor de Belg Van Summeren. Met het brons was de pas 19-jarige Dekker desondanks zeer tevreden.