MELBOURNE - Titelverdedigster Jennifer Capriati heeft zaterdag opnieuw de finale van de Australian Open gewonnen. De Amerikaanse versloeg de Zwitserse Martina Hingis in drie sets: 6-4 -7 6-2. De confrontatie was een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar.

Hingis leek in haar zesde finale op rij in Melbourne op weg naar haar eerste Grand Slam-titel sinds 1999. De Zwitserse pakte een 4-0 voorsprong in de tweede set. Ze kreeg vier wedstrijdpunten maar wist deze niet te benutten. Op de warmste dag van deze Australian Open, zo'n 35 graden, liet ze Capriati terugkomen in de partij. De Amerikaanse won de tiebreak met 9-7. In de beslissende set was Hingis mentaal en fysiek gebroken en moest de zege met 6-2 aan Capriati laten.

"Na mijn enkeloperatie ben ik dit jaar sterk teruggekomen", sprak een geëmotioneerde Hingis na afloop. "Maar ik weet niet of ik nu moet lachen of huilen. Het zal wel even duren voordat ik hier overheen zal zijn, maar ik moet vooruit kijken. Ik hoop dat er in de toekomst meer van zulke finales zullen komen."

Capriati stond verbaasd met de trofee in haar handen. "Ik weet niet hoe ik heb gewonnen. Ik ben blijven vechten, al zijn er vrienden die het veel zwaarder hebben dan ik. Dat is niet te vergelijken met de strijd die ik heb moeten leveren."

/DOSSIERAustralian Open