SILVERSTONE/DUBENDORF - BMW-Williams en Sauber hebben vrijdag de nieuwe wagens gepresenteerd voor het komende formule-I-seizoen. Williams wil de strijd aanbinden met McLaren en Ferrari om de wereldtitel, Sauber is tevreden met prolongatie van de vierde plaats achter de grote drie.

BMW-Williams onthulde de FW24 op het circuit van Silverstone. De nieuwe bolide is lichter, sterker en betrouwbaarder. Volgens kopman Ralf Schumacher is de wagen gelijkwaardig aan de Ferrari en McLaren. "Wij willen meedoen in de strijd om de wereldtitel", benadrukte hij. "GP-zeges zijn welkom maar het draait om de titel." Achter Schumacher blijft de Colombiaan Juan Montoya de tweede rijder.

C21

Sauber presenteerde de nieuwe C21 op de militaire luchtmachtbasis van Dübendorf bij Zürich. "Het afgelopen seizoen", keek eigenaar Peter Sauber terug, "hebben wij optimaal gepresteerd. Beter kan niet, daarom ben ik tevreden bij prolongatie van de vierde plaats in het WK voor constructeurs."

Sauber

Bij Sauber werd de 24-jarige Duitser Nick Heidfeld gehandhaafd als kopman. Hij krijgt gezelschap van een debutant, de 20-jarige Braziliaan Felipe Massa die de opvolger is van de Fin Raikkonen die naar McLaren verhuisde. Massa werd gecontracteerd na vijf testritten en was vorig seizoen kampioen in de Europese F3000.

/DOSSIERFormule 1