NOORDWIJK - Frank de Boer en Boudewijn Zenden kunnen zich zaterdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië geen gele kaart permitteren. Bij nog een boeking missen zij het eerste duel van de play-offs (15 november) tegen de tegenstander die het Nederlands voetbalelftal maandag tijdens een loting in Frankfurt krijgt toegewezen.

Hoewel er tijdens de ontmoeting met Moldavië behalve eerherstel niets meer op het spel staat, lijkt bondscoach Dick Advocaat niet van plan om beide internationals te sparen. "Ik roep ze niet voor niets op. Ik zal nog even met Frank praten maar ik ga ervan uit dat hij gewoon speelt. Ja, voor Zenden geldt in principe hetzelfde."

Advocaat verklaarde niet waarom hij risico's met beide internationals wilde nemen. Hij heeft in André Ooijer en Giovanni van Bronckhorst vervangers voor De Boer en Zenden in huis. Ruud van Nistelrooij en Clarence Seedorf zijn bij een volgende gele kaart ook geschorst. Het duo is om andere redenen echter niet voor het duel met Moldavië geselecteerd. De spits is disciplinair geschorst. Seedorf wacht nog steeds op een gesprek met de bondscoach.