Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Ferrari laatste werkgever voor Alonso

AMSTERDAM - Fernando Alonso is honderd procent zeker dat hij zijn racecarrière afsluit bij Ferrari.
Door Novum

De Spaanse autocoureur tekende onlangs een driejarig contract bij de renstal en wil dolgraag dat het Italiaanse Formule 1-team zijn laatste is.

De tweevoudig wereldkampioen zegt bovendien dat hij niet als eerste coureur gezien wil worden. Alonso maakt zo de weg vrij voor een mogelijk duel met zijn teamgenoot Felipe Massa.

Beide coureurs gaan komend seizoen niet alleen de strijd aan met elkaar, ook willen ze dolgraag Michael Schumacher verslaan. De voormalig racer van Ferrari maakte kort geleden zijn comeback bij Mercedes.

Schumacher

Michael Schumacher was in daad al terug en sinds donderdag ook in woord. ''Ik wil met Mercedes wereldkampioen worden. Misschien lukt dat niet in het eerste seizoen van mijn terugkeer, maar binnen drie jaar is het een reëel doel'', aldus de zevenvoudig wereldkampioen uit Duitsland in Bild Zeitung.

De 41-jarige Schumacher heeft een driejarig contract getekend bij Mercedes. Hij begint na ruim drie jaar aan zijn tweede loopbaan in de koningsklasse. In zijn eerste regeerde hij de Formule 1 met 91 grand-prixzeges.

Te oud voor een rentree voelt hij zich zeker niet. ''Blijkbaar ben ik erin geslaagd de gevolgen van de ouderdom tegen te houden. Ik moet wel goede genen hebben.''

Aanbevolen artikelen