AMSTERDAM - Bernie Ecclestone is sceptisch over de vier nieuwe teams die dit seizoen hun opwachting maken in de Formule 1. De Brit vraagt zich af of sommige van hen wel de eerste race gaan halen.

Lotus, Virgin, US F1 en Campos kregen vorig jaar een startbewijs voor het raceseizoen 2010. Bij Lotus en Virgin lijkt alles op rolletjes te lopen, maar over de andere twee teams is nog veel onduidelijk.

Vooral Campos schijnt met grote financiële problemen te kampen. Volgens de laatste geruchten heeft chassisbouwer Dallara zelfs de werkzaamheden stopgezet, omdat een aantal openstaande rekeningen nog niet betaald zou zijn.

Allemaal nog zien

Reden genoeg voor Ecclestone om zijn twijfels uit te spreken. "We moeten het allemaal nog gaan zien, maar het zou kunnen dat sommige teams de eerste race niet gaan halen," zei de Brit op het Wrooom media-evenement in Italië.

"Als je met de teamleden spreekt, zeggen ze natuurlijk dat er niets aan de hand is, maar ik weet zeker dat er wel degelijk sprake is van drama."

Geldproblemen

Volgens Ecclestone is geld nog steeds een probleem, ook al zijn de kosten in de Formule 1 omlaag gegaan. "Het is moeilijk voor deze teams om geld te vinden. We zitten nog steeds in een financiële crisis, er zijn dus ook minder sponsors te vinden."

De Formule 1-baas maakt zich echter geen zorgen. "Zolang we tien solide teams hebben, is er niks aan de hand."