AMSTERDAM - Dick Advocaat zal volgend seizoen hoogtswaarschijnlijk geen trainer meer zijn van AZ. De bondscoach van België liet eerder doorschemeren wel iets te zien in een langer verblijf in Alkmaar, maar de voorzitter van de Belgische bond Francois De Keersmaecker wil van niets weten.

"Ik kan zeggen dat het uitgesloten is dat Dick Advocaat na mei ook nog bij AZ werkzaam is. Er is een afspraak gemaakt tussen de KBVB en de bondscoach en daar willen wij hem graag aan houden", zegt hij tegenover VI.

Ondanks de stelligheid waarmee De Keersmaecker reageert, heeft hij wel meteen tekst en uitleg laten vragen bij de Nederlander.

"Ik heb een persmedewerker laten bellen en de bondscoach heeft hem laten weten dat er niets klopt van wat wordt geschreven. Het gaat ook nog eens slechts om kritische omschrijvingen van zijn kant."

Geen valse start

Ondanks dat dit het zoveelste incident is waarbij Advocaat betrokken is sinds zijn aanstelling, is de bondsvoorzitter nog steeds erg blij met hem.

"Een valse start? Nee, helemaal niet. De start was juist perfect. Het is de pers van Nederland en België die graag verhalen de wereld in wil helpen. Er is geen vuiltje aan de lucht."

Advocaat nam afgelopen december het roer bij de landskampioen over van de ontslagen Ronald Koeman. Echt succesvol was de oud-coach van Oranje tot nu toe nog niet. Van de drie officiële duels waarin hij de leiding had, verloor de club er twee.