SURHUISTERVEEN - Arjan Stroetinga heeft woensdag in Surhuisterveen een nationale natuurijsmarathon op zijn naam geschreven.

Het tweetal had een grote voorsprong op het peloton. Rob Hadders eindigde als derde. Durk Fabriek en Joost Juffermans werden respectievelijk vierde en vijfde.

Het was de zevende seizoenzege voor Stroetinga. Het aantal overwinningen had echter voor hem meer kunnen zijn.

Hij won aanvankelijk ook de eerste wedstrijd op natuurijs in Haaksbergen. Maar omdat de BAM-rijder in de sprint zijn enige medevluchter Kurt Wubben had gehinderd, besloot de jury daarop Wubben tot winnaar uit te roepen. ''Ik vind nog steeds dat ik toen gewonnen heb'', zei Stroetinga in Surhuisterveen.

Stroetinga neem donderdag deel aan de honderd kilometer lange Veluwemeertocht in Elburg. ''Vandaag heb ik mezelf even getest'', aldus Stroetinga.

Hechtingen

''Ik rijd momenteel met acht hechtingen in mijn pink. Tijdens de Ronde van Loosdrecht kwam ik afgelopen maandag ten val. Een collega sneed vervolgens met zijn glij-ijzer mijn pink bijna dwars doormidden. De wond doet wel pijn. Maar als ik op natuurijs sta, voel ik niets meer. Dan is alles verdoofd.''