Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

RKC draait bij degradatie zelf voor de kosten op

WAALWIJK - Voetbalclub RKC draait zelf op voor eventuele tekorten die ontstaan als het eerste elftal degradeert naar de eerste divisie.
Door ANP

De gemeente Waalwijk schrijft dat in een aangepast raadsvoorstel over redding van de noodlijdende club. RKC staat momenteel op de laatste plaats in de eredivisie.

RKC heeft volgens het raadsvoorstel sluitende begrotingen ingediend voor dit en komend seizoen. De club heeft zich in beide gevallen gebaseerd op handhaving in de eredivisie.

Waalwijk moest het raadsvoorstel over het reddingsplan aanpassen na kritiek uit de gemeenteraad. Op 21 januari is er een extra raadsvergadering over de stadionhuurverlaging en de bijhorende voorwaarden.

Sluitend

Volgens directeur Justin Goetzee werkt RKC met twee scenario's. De begroting voor RKC in de eredivisie is sluitend. De begroting die nodig is als RKC degradeert, is nog niet sluitend. De inkomsten uit televisiegeld, sponsoring en kaartverkoop valt in dat geval tonnen lager uit.

Uit het raadsvoorstel blijkt dat Waalwijk nog steeds afwil van het stadion dat in 2000 werd gekocht om RKC te redden. Een bod van 3,2 miljoen euro van hoofdsponsor Ben Mandemakers werd als ontoereikend beoordeeld. Het stadion staat op dit moment voor 9 miljoen euro in de boeken van de gemeente.

Aanbevolen artikelen