Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Virgin Racing vervangt teambaas

AMSTERDAM - Virgin Racing is nog nat achter de oren, maar heeft nu al haar teambaas vervangen. Alex Tai ruimt het veld voor John Booth. De reden: nu het team op poten is gezet, vindt Tai dat zijn taak vervuld is.

Virgin Racing presenteerde in december in Londen haar team, dat dit seizoen voor het eerst aan de Formule 1 gaat deelnemen. Zakenman en avonturier Alex Tai werd aangesteld als teambaas.

Een kleine maand later pakt Tai alweer zijn biezen. Zijn motivatie: hij kan niet lang stilzitten. Virgin Racing staat nu goed op de rails, dus hij wil verder.

Booth

"Mijn focus en interesse ligt bij het vinden van nieuwe mogelijkheden en de uitdaging van het opzetten van nieuwe ondernemingen", licht hij toe. De ervaren John Booth – die in eerste instantie als sportdirecteur was aangesteld – mag de functie van Tai overnemen.

Booth is vanaf begin jaren negentig als teambaas actief in de motorsport, nadat hij gestopt was als coureur. Hij leidde Manor Motorsport door diverse raceklassen en begeleidde coureurs als Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton in het begin van hun carrière.

Virgin

Afgelopen jaar kon hij de stap naar de Formule 1 maken. Het team werd daarvoor wel omgedoopt in Virgin Racing.

Het team heeft Timo Glock en Lucas di Grassi gestrikt voor de twee racestoeltjes. De testcoureurs zijn Álvaro Parente en Luiz Razia.

Aanbevolen artikelen