AMSTERDAM - Mercedes GP-teambaas Ross Brawn maakt zich geen zorgen over een terugval van zijn renstal in 2010. Er gaan verschillende geruchten dat het team zich dusdanig op de gewonnen titelstrijd met Red Bull heeft gericht dat de ontwikkeling van de nieuwe auto erbij is ingeschoten.

De tegenvallers van 2009, Ferrari en McLaren, klaagden tijdens het afgelopen seizoen dat de strijd om het kampioenschap van 2008 de reden was voor de mindere prestaties.

Volgens Brawn hoeven Nico Rosberg en Michael Schumacher niet bang te zijn voor een langzame Mercedes.

"Zonder grote regelwijzigingen is de kans klein dat we een terugval krijgen, dus ik maak me geen zorgen", aldus de teambaas tegen Autosport.com.

"Alles wat we in 2008 hebben gedaan kon na dat seizoen in de prullenbak, terwijl we de ontwikkelingen van 2009 gewoon in de nieuwe wagen kunnen stoppen."

Verbod op tanken

"Dit jaar moeten we alleen rekening houden met het verbod op bijtanken, smallere voorbanden en uiteraard de aerodynamische ontwikkeling."

Brawn wil nog niet voorspellen hoe competitief de nieuwe Mercedes zal zijn, maar vertrouwt er wel op dat het team een stap voorwaarts heeft gemaakt.

"Ik weet zeker dat we een snellere auto hebben dan afgelopen seizoen. Het hangt er dus vanaf wat de concurrentie heeft gedaan tijdens de winter.''