Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Hiddink wordt geen trainer van Juventus

AMSTERDAM - Guus Hiddink wordt geen trainer van Juventus. Diens zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen spreekt tegenover Sky Italia de verhalen tegen dat de bondscoach van Rusland op het punt staat het roer over te nemen van de onder vuur liggende Ciro Ferrara.
Door Sportweek/NUsport

''Er is geen contact geweest tussen Hiddink en Juventus. Het zijn de media die dit gerucht de wereld in hebben geholpen,'' schept Van Nieuwenhuizen duidelijkheid.

''Ik ben er voor honderd procent van overtuigd dat Hiddink niet de volgende trainer van Juventus wordt.''

Eerder deze week liet de zaakwaarnemer al weten dat Hiddink eerst met de voetbalbond van Rusland om de tafel gaat, voordat hij andere opties afweegt.

Club trainen

Rusland wil de Achterhoeker graag behouden. Het zou de Nederlander daarom de mogelijkheid hebben geboden een club te trainen naast zijn functie als nationale keuzeheer.

Halverwege de competitie bezet Juventus de derde plaats in de Italiaanse Serie A, op twaalf punten van lijstaanvoerder Internazionale.

Ferrara staat onder druk na de 3-0 thuisnederlaag tegen AC Milan van afgelopen zondag. Inclusief de pijnlijke Champions League-uitschakeling door Bayern München verloor Juventus vier van de laatste vijf duels.

Van Basten

De directie van Juve zou het nog even aan willen zien en Ferrara in elk geval deze week de kans geven op verbetering tegen Napoli (woensdag, beker) en Chievo (zondag, competitie).

Volgens Sky staat ook Marco van Basten op de lijst van te polsen trainers als de samenwerking met Ferrara wordt beëindigd. De oud-bondscoach zit zonder werk sinds hij in mei vorig jaar opstapte bij Ajax.

Aanbevolen artikelen