AMSTERDAM - Hoewel Co Adriaanse aan de slag gaat als bondscoach van Jong Qatar, zet AZ de komst van de trainer nog niet uit het hoofd. De Alkmaarse club ziet een dubbelfunctie, vanaf komend seizoen, als mogelijkheid.

Na het vertrek van Ronald Koeman liet zowel AZ als Adriaanse zelf weten dat Adriaanse dé topkandidaat was om Koeman komende zomer op te volgen.

Zijn aanstelling in Qatar was daarom een onaangename verrassing voor Marcel Brands.

''Zeer jammer'', noemt de technisch directeur van AZ tegenover De Telegraaf de keuze van Adriaanse. ''Ik heb zelf nog niets van hem gehoord.''

Advocaat

Brands sluit echter niet uit dat Adriaanse AZ er bij gaat doen, als opvolger van interim-trainer Dick Advocaat. ''Ik weet niet hoe zijn functie er daar uit gaat zien. Het zou eventueel kunnen, met Advocaat is het nu ook geen probleem.''

Adriaanse zelf kan op die optie nog niet ingaan. ''Pas na de persconferentie vanmiddag mag ik praten.''

Ronald de Boer

Overigens speelde Ronald de Boer een voorname rol in de aanstelling van Adriaanse in Qatar. De voormalige Oranje-international woont nog altijd in dat land en voorziet sjeik en voetbalbaas Jassim Al Tani van advies.

''Ik heb hem aangeraden om er alles aan te doen om Co hierheen te halen. Gewoon, omdat daardoor de kans op succes het grootst is'', aldus De Boer.