AMSTERDAM - Eljero Elia is sneller dan verwacht teruggekeerd op het trainingsveld van Hamburger SV. De 22-jarige aanvaller zat vorige week nog met zijn enkel in het gips, maar kon dinsdag al weer meetrainen met de groep.

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop, zaterdag tegen SC Freiburg, komt nog wel te vroeg voor de vijfvoudig international.

Elia liep de blessure eind november op in het competitieduel tegen FSV Mainz. Aanvankelijk leek de ernst mee te vallen, maar toen de buitenspeler last bleef houden, wees nieuw onderzoek uit dat er een scheurtje zat in het bot.

Drie weken geleden ging zijn enkel in het gips, waarna het herstel razendsnel verliep.

Zé Roberto

In tegenstelling tot Elia was Zé Roberto niet aanwezig op de training bij HSV. De Braziliaan keerde echter wel terug bij zijn club, nadat hij vanwege familieomstandigheden tien dagen langer dan gepland in zijn vaderland verbleef.

Daarvoor kreeg de middenvelder een waarschuwing en een boete van tienduizend euro. Naar verwachting doet Zé Roberto ook niet mee tegen Freiburg, omdat HSV eerst zijn herstel van een enkelblessure wil bekijken.