Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

KNVB rekent op voetbal in eredivisie

ZEIST - Ondanks de aanhoudend winterse omstandigheden rekent de KNVB erop dat komend weekeinde de inhaalduels in de eredivisie gewoon kunnen doorgaan.
Door ANP

''De clubs in de eredivisie beschikken over veldverwarming. Dus normaal gesproken, moet er gevoetbald kunnen worden'', liet een woordvoerster van de voetbalbond maandag weten.

Het nieuwe voetbaljaar op het hoogste niveau wordt zaterdag in Friesland geopend met de bekerwedstrijd SC Heerenveen - PSV. Een dag later staan de competitieduels NAC Breda - Ajax, NEC - Vitesse en FC Utrecht - FC Twente op het programma.

Vervroegde keuring

''Als een club twijfelt over de kwaliteit van het speelveld, kan een vervroegde keuring door een scheidsrechter plaatsvinden. Op de ochtend van de wedstrijddag volgt dan evenwel altijd nog een herkeuring'', aldus de zegsvrouw.

Jupiler League

De KNVB legt voor de competitie in de Jupiler League andere criteria aan. ''Die clubs hebben meestal geen veldverwarming. Daarom nemen we eerder een beslissing over het al dan niet doorgaan. Voor alle duels van komende vrijdag vragen we woensdag bij het KNMI uitgebreide weerrapporten aan, Een dag later nemen we dan al het besluit over mogelijke afkeuringen.''

Aanbevolen artikelen