Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Van Gaal duldt geen inmenging bij Bayern

MUNCHEN - Trainer Louis van Gaal van Bayern München heeft de machtige clubleiding in een interview in het Duitse tijdschrift 'Kicker' gewaarschuwd. De 58-jarige coach duldt geen inmenging in zijn technische beleid.
Door ANP

''Als dat gebeurt, stap ik meteen op'', betoogde hij. ''Ik sluit nooit compromissen.''

Van Gaal reageerde in het vraaggesprek onder meer op de wankele positie van zijn sterspeler Franck Ribéry. De Franse middenvelder heeft met name met president Uli Hoeness een uitstekende relatie.

''Als een speler in verscheidene mensen bij de club een aanspreekpunt heeft, dan heeft dat invloed op die speler'', benadrukte Van Gaal. ''Dat maakt het er voor een trainer niet gemakkelijker op.''

Transfer Real

Van Gaal heeft in zijn eerste seizoen nog weinig van Ribéry kunnen genieten. De international is vaak (licht) geblesseerd. Hij wordt ook nog steeds voortdurend in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid.

Die overgang ketste vorig jaar zomer af op de torenhoge afkoopsom die Bayern eiste. ''De vraag of hij ook komend seizoen nog in München speelt, moet hij eerst zelf beantwoorden.''

Hoeness, maar ook voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, hoeven bij Van Gaal in elk geval geen goed woordje te doen voor Ribéry. ''Ik beslis of hij speelt of niet. Gelukkig heeft de clubleiding zich tot dusver nog nooit met mijn opstelling bemoeid.''

Toekomstige kampioen

Van Gaal begint vrijdag met Bayern in de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim als titelfavoriet aan de tweede helft van het seizoen.

Veertien van de achttien coaches in de Bundesliga tippen de huidige nummer drie als de toekomstige kampioen. Bayern heeft niettemin al 51 speelronden op rij niet op de eerste plaats van de ranglijst gestaan.

Aanbevolen artikelen