LUANDA - Angola en Mali hebben zondag het toernooi om de Afrika Cup met een spectaculair duel geopend. Het gastland koesterde in hoofdstad Luanda na 75 minuten een comfortabele 4-0-voorsprong, maar zag Mali in de slotfase alsnog langszij komen: 4-4.

Mustapha Yatabare maakte ver in blessuretijd gelijk. Angola leek zondag de 50.000 supporters in het nieuwe November 11 Stadium weer iets te geven om trots op te zijn na de ellende die was ontstaan door de aanslag vrijdag op de spelersbus van Togo.

Door twee doelpunten van Flávio - beide met het hoofd - ging de thuisploeg de rust in met een verrassende 2-0-voorsprong. In de tweede helft liep Angola verder weg bij Mali door benutte strafschoppen van Gilberto en Manucho.

Keita

In de laatste vijftien minuten werd het Angolese feest echter nog wreed verstoord. Door treffers van Seydou Keita (2), Frederic Kanouté en Yatabare hield Mali - een van de outsiders voor de titel - alsnog een punt over aan het duel.

Mali wil in Angola met sterren als Keita (Barcelona), Kanouté (Sevilla) en Mahamadou Diarra (Real Madrid) een gooi gaan doen naar de Afrikaanse titel. In de tweede wedstrijd in groep A staan maandag Malawi en Algerije tegenover elkaar.