ALBUFEIRA - Marko Pantelic is waarschijnlijk niet fit voor de start van de tweede competitiehelft. De spits van Ajax heeft zaterdag tijdens een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Ajax (7-0) een hamstringblessure opgelopen.

Trainer Martin Jol vreest dat hij de Serviër een paar weken moet missen. ''Dit is een tegenvaller'', reageerde de coach van Ajax. ''Hij was goed bezig en is belangrijk voor onze ploeg.''

Ajax hervat de competitie op zondag 17 januari met een uitwedstrijd tegen NAC. Daarna volgen duels met AZ (24 januari), NEC (27 januari) en Feyenoord (31 januari).

Oefenwedstrijd

Pantelic werd in de slotfase vervangen door jeugdspeler Geoffrey Castillion, die net als Christian Eriksen zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Ajax oefende nog nooit eerder tegen het beste elftal van de amateurtak van de Amsterdamse club. Luis Suarez scoorde tweemaal. Dennis Rommedahl, Mitchell Donald, Oleguer, Emanuelson en Pantelic waren ook succesvol.

Ajax oefent dinsdag in Portugal nog tegen FC Groningen. Pantelic ontbreekt dan. Hij verlaat zondag het trainingskamp en vliegt terug naar Amsterdam.