LONDEN - Arsenal heeft het verschil met koploper Chelsea zaterdag maar met één punt kunnen verkleinen. De club kwam voor eigen publiek in de sneeuw tegen Everton niet verder dan een gelijkspel (2-2).

Arsenal heeft daardoor nu drie verliespunten meer dan Chelsea, dat wegens het slechte weer niet in actie kwam tegen Hull City.

Arsenal kwam in de twaalfde minuut op achterstand door een doelpunt van Leon Osman (0-1). Neves Denilson maakte in de 28e minuut gelijk (1-1).

Steven Pienaar schoot Everton in de 81e minuut met een fraai stiftballetje op voorsprong, waarna invaller Tomas Rosicky in blessuretijd nog gelijkmaakte. John Heitinga, net als Pienaar een oud-speler van Ajax, speelde de hele wedstrijd voor de club uit Liverpool. Arsenal voetbalde opnieuw zonder de geblesseerde sterspelers Francesco Fabregas en Robin van Persie.

Manchester

Manchester United, de nummer twee van de Premier League komt zaterdag nog in actie tegen Birmingham City. Bij een zege is de formatie de nieuwe koploper van de Premier League.

Niet alleen het duel tussen Hull City en Chelsea werd afgelast. Wigan Athletic - Aston Villa, West Ham United - Wolverhampton Wanderers, Burnley - Stoke City, Sunderland - Bolton Wanderers, Fulham - Portsmouth en Liverpool - Tottenham Hotspur gaan dit weekeinde ook niet door.