AMSTERDAM - Heikki Kovalainen heeft veel geleerd van zijn twee jaren bij McLaren, ondanks dat ze niet de gemakkelijkste waren. "Ik ben beter op alle fronten."

Kovalainen werd aan het einde van vorig seizoen bedankt voor zijn diensten bij McLaren. Hij vond echter een nieuwe stek bij Lotus, waar hij samen met Jarno Trulli gaat rijden.

In zijn jaren bij McLaren stond hij vaak onder druk vanwege tegenvallende prestaties. Niettemin zegt hij er beter van te zijn geworden.

"Ik weet zeker dat ik nu in een betere vorm ben", zegt hij tegen Autosport. "Ik rijd sneller dan toen ik in 2007 bij Renault zat en heb vele dingen geleerd. Ik ben beter op alle fronten."

Het zal geen verschil zijn tussen dag en nacht, erkent Kovalainen, maar de kennis die hij bij McLaren heeft opgedaan kan hij zeker inzetten bij zijn nieuwe team. "Ik kan voor betere resultaten zorgen."

Racesnelheid

Het steekt de Fin wel dat er in zijn McLaren-tijd een beeld van hem ontstaan is dat hij een goede kwalificeerder is, maar het niet kan waarmaken in de races. In 2010 wil hij dat beeld bijstellen.

"Ik heb nooit gemerkt dat mijn racesnelheid een probleem is. Misschien leek het zo van buiten, maar ik weet wat er gaande was en wat de redenen waren. Dat is alles wat ik moet weten."