HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft de transfer van Philip Haglund afgerond. De Zweedse middenvelder tekent een contract voor 4,5 jaar bij de Friese eredivisieclub.

Dat maakte Heerenveen zaterdag op de website bekend.

De Friezen waren eerder deze week persoonlijk al rond met de 22-jarige Haglund. De werkgever van de Zweed, IF Brommapojkarna uit Stockholm, wilde echter niet meewerken aan een transfer.

Zaterdag ging de Zweedse club alsnog akkoord. In december werd Haglund voor het eerst opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg.

Kopic

Heerenveen liet op de website ook weten dat Milan Kopic op zoek mag naar een andere club. De 24-jarige verdediger uit Tsjechië kan niet op een basisplaats rekenen en wil daarom graag vertrekken uit Friesland. Heerenveen wil Kopic in eerste instantie graag verhuren.

Garzia

VVV-Venlo heeft in Gonzalo Garcia een vervanger gevonden voor Keisuke Honda. De middenvelder uit Uruguay moet de naar CSKA Moskou vertrokken Japanner in de tweede seizoenshelft doen vergeten.

VVV huurt Garcia voor een half jaar van FC Groningen en heeft daarnaast ook een optie tot koop bedongen, zo maakte de club uit Venlo zaterdag bekend.

De 26-jarige Garcia komt uit de jeugd van Real Madrid. AGOVV haalde de middenvelder in 2005 naar Nederland.

Jans

Vervolgens speelde de stylist voor sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Groningen. Garcia mocht vertrekken bij Groningen, omdat hij botste met trainer Ron Jans en de clubleiding. Hij moest daarom de afgelopen weken meetrainen met de beloften.

Garcia reist zaterdag al met de selectie van trainer Jan van Dijk mee voor het trainingskamp in Belek.

Yoshida

Ook de Japanse verdediger Maya Yoshida en de Bosnische jeugdinternational Ognjer Radulovic behoren tot de groep.

VVV hoopt Yoshia na het trainingskamp voor 3,5 jaar vast te kunnen leggen. Radulovic is een maand op proef bij VVV.

Henrico Drost van VVV is komende week op proef bij Lask Linz in Oostenrijk. De verdediger komt in Venlo weinig aan spelen toe en mag uitkijken naar een andere club.