ROTTERDAM - Een zware valpartij heeft vrijdagavond een vroegtijdig einde gemaakt aan de tweede dag van de zesdaagse van Rotterdam.

De wedstrijdleiding besloot de tweede koppelkoers te staken nadat een aantal wielrenners onderuit was gegaan. Het Deense duo Michael Morkov/Alex Rasmussen bleef mede daardoor aan de leiding.

Peter Schep begon sowieso al niet aan de tweede koppelkoers van de avond in Rotterdam. De ploegmaat van Theo Bos was tijdens de dernyrace ten val gekomen en stapte daarom niet meer op de fiets voor de koppelkoers.

Bartko

Bos werd gekoppeld aan Robert Bartko, die niet meer kon beschikken over zijn geblesseerde partner Jeff Vermeulen. Bos en Bartko gingen direct in de aanval en pakten een ronde voorsprong op de andere koppels.

De aanval van het Nederlands/Duitse duo was het sein voor een spervuur aan demarrages. Een valpartij, waarbij onder meer Danny Stam, Iljo Keisse, Ismael Kip en Marc Hester waren betrokken, maakte echter een voortijdig einde aan de rit.

Wedstrijdleider Patrick Sercu besloot de koppelkoers te beëindigen, omdat de gewonden verzorgd moesten worden.

Koedooder

Bij de vrouwen waren Vera Koedooder en Kirsten Wild opnieuw de sterksten. Het Nederlandse duo won tijdens de eerste avond ook al de koppelkoers.

In de stand hebben Koedooder en Wild 33 punten voorsprong op Amy Pieters en Roxane Knetemann.