AMSTERDAM - Lang was het stil aan de overkant van de grote plas, waar het nieuwe USF1-team in alle rust werkt aan haar Formule 1-debuut. De renstal meldt nu dat de eerste test in februari gepland staat op het Barber Motorsport Park in Alabama.

De meeste teams geven de nieuwe wagens voor de eerste keer de sporen tijdens de eerste officiële testdagen op het circuit van Valencia, begin februari.

USF1 is echter gevestigd in het Amerikaanse Charlotte en wil voordat het naar de Europese basis in de Spaanse streek Aragon afreist met de auto hebben gereden.

"Omdat we een nieuw team zijn en vanaf nul moeten beginnen, rijden we eerst met de wagen in de VS", aldus sportief directeur Peter Windsor op de officiële Formule 1-website. "Dat gaat gebeuren op Barber Motorsport Park in Alabama, een circuit dat ons is aangewezen door de FIA."

Dispensatie

"We hebben dispensatie gekregen van de FIA en dat is fantastisch. Wij zijn het enige team dat een testcircuit heeft buiten Europa, dus is het volstrekt logisch dat we daar de eerste keer gaan rijden."

Windsor meldt dat het team drie keer mag testen in de VS en daarna afreist naar Spanje om samen met de andere teams in actie te komen. In totaal mogen de constructeurs 15000 kilometer afleggen voor de eerste race in maart.

Naast Valencia (1-3 februari) staan er ook testsessies gepland op Jerez de la Frontera (10–13 en 17–20 februari) en op het Circuit de la Catalunya (25–28 februari).

Coureurs

Als enige renstal heeft USF1 nog geen enkele coureur vastgelegd, maar volgens Windsor laat dat niet lang meer op zich wachten.

"We zijn erg dicht bij de bekendmaking van onze rijders. We hebben de afgelopen maanden gesproken met een aantal erg goede coureurs en het is echt lastig om te kiezen uit het fantastische aanbod."