LONDEN - De uitsluiting van verdediger Rio Ferdinand heeft de voorbereiding van de Engelse voetbalploeg op het cruciale kwalificatieduel voor het Europees kampioenschap tegen Turkije danig verstoord. Britse media meldden woensdag dat enkele internationals de wedstrijd wilden boycotten, zolang de speler van Manchester United geen deel uitmaakt van de selectie. De Engelse voetbalbond (FA) ontkent dit.

Gordon Taylor, voorzitter van de spelersvakbond, wilde niet bevestigen of de spelers inderdaad een boycot overwegen. "Maar ik kan wel zeggen dat ze boos zijn", vertelde hij. "Zij zien geen reden om Ferdinand buiten het team te laten. Zeker niet voor zo'n belangrijk duel."

Verwijderd

Ferdinand is uit de groep verwijderd, omdat hij een dopingcontrole miste. Volgens de verdediger was hij de test vergeten. Anderhalve dag later kwam hij alsnog opdagen voor een controle (die negatief uitviel), maar dat pleitte hem niet vrij.

Voor bondscoach Eriksson van Engeland is het verlies van de -jarige Ferdinand een stevige tegenvaller. Engeland moet zaterdag minstens gelijkspelen tegen de Turken om zich rechtstreeks te plaatsen voor de EK 2004 in Portugal. Bij verlies is Engeland net als Oranje aangewezen op de play-offs.