Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Villeneuve werkt aan terugkeer in Formule 1'

AMSTERDAM - Jacques Villeneuve is erop gebrand om in 2010 terug te keren in de Formule 1. De voormalig wereldkampioen doet er naar eigen zeggen alles aan om nog dit seizoen een plekje te bemachtigen.

"Jock Clear (Villeneuve’s voormalig race-engineer bij Williams en BAR, red.) vertelde mij dat ik het geweldig zou vinden om in de huidige Formule 1-auto’s te rijden", zegt Villeneuve in gesprek met de Canadese website auto123.com.

"Veel elektronische snufjes zijn van de auto’s verdwenen en dat motiveert mij om terug te keren. Ik werk er echt ontzettend hard aan om dat doel te bereiken", aldus de wereldkampioen van 1997.

Veel concrete informatie kan de Canadees echter niet geven. Lange tijd werd gesuggereerd dat Villeneuve in beeld zou zijn bij Lotus (waar inmiddels Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zijn bevestigd als coureurs), maar die geruchten zijn volgens Villeneuve gebaseerd op een misverstand.

Lotus

"Veel mensen lieten zich meeslepen door het Lotus-verhaal", legt Villeneuve uit. "Maar ik wilde gewoon een bezoek brengen aan Gino (Rosato, red.), een goede vriend van mij. Hij werkt nu voor Lotus, voor de afdeling productieauto’s."

"Ik heb dus een bezoek gebracht aan de fabriek voor productieauto’s in Engeland, dat had helemaal niets met de Formule 1 te maken. Ik heb niet met teambazen of zoiets dergelijks gesproken."

Met wie Villeneuve wel in gesprek is, wil de Canadees nog niet zeggen. "Daar kan ik op dit moment geen mededelingen over doen."

Aanbevolen artikelen