ROTTERDAM - Feyenoord heeft het contract met Leon Vlemmings, dat medio 2011 afliep, opengebroken en met één jaar verlengd.

De assistent-trainer, die in de zomer van 2008 overkwam van NAC Breda, staat nu tot de zomer van 2012 onder contract. Dit betekent dat zijn verbintenis op hetzelfde moment afloopt als dat van hoofdtrainer Mario Been.

Vlemmings was uiteraard content met zijn contractverlenging: ''Het is een waardering van mijn inbreng bij de club. Het is een teken dat de mensen binnen de club tevreden zijn over mijn werk'', sprak Vlemmings.

Hij trad op 1 juli 2008 in dienst van Feyenoord, waar hij assistent van Gertjan Verbeek werd. Na het vertrek van Verbeek in januari 2009 maakte hij als interim-hoofdtrainer het vorige seizoen af. Met de komst van Been werd Vlemmings opnieuw assistent-trainer.

Castaignos

De 17-jarige Feyenoord-spits Luc Castaignos moet een duimoperatie ondergaan. Het talent raakte woensdag geblesseerd tijdens het oefenduel met de amateurs van Hierden (7-0), een wedstrijd waarin hij driemaal scoorde.

Bij nader onderzoek bleek donderdag dat hij bandletsel heeft in de duim van zijn linkerhand. Castaignos wordt op korte termijn geopereerd en gaat daarom vrijdag niet met de selectie mee naar Turkije waar Feyenoord een trainingskamp heeft belegd.

De komende zes weken zal zijn duim in het gips blijven.