VALENCIA - Voor Valencia is een plek in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi ver weg. De ploeg van oud-Ajacied Hedwiges Maduro, die een basisplaats had, verloor voor eigen publiek het eerste duel tegen Deportivo La Coruña woensdag met 1-2.

Namens de bezoekers scoorden de Mexicaanse international Andres Guardado, die Maduro net na rust te slim af was, en Pablo Alvarez, hoewel Valencia lange tijd de beste kansen kreeg. Daarna deed invaller David Silva iets terug, maar te weinig.

Alcorcon, dat het grote Real Madrid in de vorige ronde vernederde, moet er ernstig rekening mee houden dat het sprookje in de Copa del Rey weldra voorbij is. De nietige club verloor thuis van Racing Santander: 2-3.

Rectreatico Huelva

Recreativo Huelva mag na de 3-0 tegen Atletico Madrid wel hopen op een langer bekeravontuur. Bruno Fornaroli en Jeronimo Barrales scoorden al vroeg in de wedstrijd.

Daniel Candeias maakte vlak voor tijd de reis naar de hoofdstad voor de return nog iets comfortabeler. De Madrileense verdediger Tomas Ujfalusi kreeg al in de 20e minuut rood.