ALKMAAR - Dick Advocaat wil dat de Belgische voetbalbond actie onderneemt tegen een loslippige medewerker op het bondsbureau.

De Gazet van Antwerpen meldde in de krant van woensdag dat de Nederlandse bondscoach van de 'Rode Duivels' geen oefenwedstrijd wil spelen tegen Noord-Ierland.

''Er zit een of andere klikspaan op dat kantoor die een ontzettend goede relatie heeft met de media, want dit kan natuurlijk echt helemaal niet'', zei Advocaat tegenover de NOS.

Advocaat, tot het einde van het seizoen ook interim-coach bij AZ, voelde niets voor een oefeninterland op 3 maart tegen Noord-Ierland.

Klikspaan

''Daar komt namelijk geen kip naar kijken. Dus heb ik gezegd: ik speel niet tegen Noord-Ierland, dan maar tegen niemand. We hebben vijftien tot twintig aanbiedingen gehad om tegen te spelen, dan ga je toch niet tegen Noord-Ierland spelen?''

De Hagenaar denkt te weten wie de informatie heeft doorgespeeld naar de pers. ''Daar valt niet mee samen te werken, want tegen die man kan ik niks zeggen. Ik vind dat de Belgische voetbalbond actie moet ondernemen tegen de man die dat gezegd heeft.''