EINDHOVEN - Tiny Sanders (53) wordt de nieuwe topman bij PSV. De raad van commissarissen van de Eindhovense club heeft hem per 1 juli 2010 benoemd tot algemeen directeur. Hij treedt op 1 april al in dienst van PSV.

Hij treedt op 1 april al in dienst van PSV. De huidige algemeen directeur Jan Reker zal hem drie maanden inwerken.

Sanders, getrouwd en vader van drie zonen, bekleedde ruim vijftien jaar diverse functies bij Campina BV. Bij dat bedrijf was hij tot de fusie met Friesland Foods meer dan zeven jaar voorzitter van de directie.

Daarvoor was hij werkzaam bij Mars en bij HCS technology, de voormalige hoofdsponsor van Feyenoord.

De laatste anderhalf jaar was Sanders zelfstandig ondernemer. Hij zal zijn huidige activiteiten ''grotendeels'' afbouwen om de ''zakelijke uitdaging gecombineerd met een grote betrokkenheid'' aan te gaan bij PSV.

Samenhang

Sanders: ''Van mij wordt verwacht samenhang te creëren tussen het technische, financiële en algemene beleid. PSV is een topclub, zeg maar gerust de nummer één club van Nederland.''

Sanders, geboren in Geldrop, kreeg een dag voor kerst het eerste telefoontje vanuit Eindhoven. ''Toen ging er wel iets door me heen. Tegen sommige dingen zeg je gewoon ja. PSV is voor mij letterlijk en figuurlijk dichtbij. Dat is zo en dat voelt zo. Het is een jongensdroom die uitkomt.''

Tribuneklant

Volgens het persbericht van PSV is de nieuwe sterke man al vanaf zijn tiende jaar tribuneklant in Eindhoven. ''We zijn verheugd dat we op zo'n korte termijn duidelijkheid hebben kunnen verschaffen'', gaf president-commissaris Frits Schuitema aan.

''Sanders is iemand met een zeer brede internationale ervaring als algemeen directeur van een groot bedrijf. Hij heeft bovendien een zeer grote betrokkenheid bij PSV.''

Technisch manager

Sanders wordt in de nieuwe structuur bij PSV eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie. De RvC zal voor de zomer nog een technisch manager aanstellen.

Het nieuwe directieteam van PSV gaat dan bestaan uit drie personen: de algemeen directeur, de financieel manager en de technisch manager.

Reker

Eind vorig jaar maakte de RvC van PSV bekend dat algemeen directeur Jan Reker zijn op 1 juli 2010 aflopende contract om persoonlijke redenen niet wilde verlengen.

De oud-coach was het niet eens met het besluit van de RvC om op 1 mei afscheid te nemen van commercieel directeur Marcel van den Bunder. Reker was bovendien ontstemd dat hij in die beslissing niet was gekend.

Werkdruk

Reker had in november al aangegeven bij de RvC dat de werkdruk voor hem bij PSV te hoog werd. Hij wilde graag, het liefst in deeltijd, als directievoorzitter leiding gaan geven aan een driekoppige directie.

De RvC besloot evenwel om de functies van commercieel en algemeen directeur te bundelen.

Het verzoek aan de teleurgestelde Reker om de nieuwe topman voor nog onbepaalde tijd in te werken, legde hij aanvankelijk naast zich neer.

Uiteindelijk is hij alsnog akkoord gegaan met een overgangsperiode van drie maanden om zijn opvolger Sanders wegwijs bij PSV te maken.