KREISCHBERG - Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft in het Oostenrijkse Kreischberg de wereldbekerwedstrijd parallel slalom op haar naam geschreven.

De 30-jarige Nederlandse bleef in de finale de Canadese Alexa Loo voor. In de halve finale had ze al afgerekend met de Zwitserse wereldkampioene Fraenza Maegert-Kohli.

Vorm

Voor Sauerbreij is het een bevestiging dat de vorm terug is nadat ze lange tijd te kampen had met de gevolgen van een voetblessure. Half december slaagde de slalomster er in het Amerikaanse Telluride al wel in zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Vancouver.

De wereldbekerwedstrijd in Kreischberg begon rustig voor Sauerbreij. Zonder enige moeite kwam zij door de eerste twee kwalificatierondes heen, waarna in de achtste finale de Oostenrijkse Julia Dujmovits geen enkel probleem bleek te zijn.

Voordeel

De Nederlandse leek een ronde later te stranden. De Francaise Nathalie Desmares troefde haar in de eerste run van de kwartfinale af. Sauerbreij wist het verschil van 0,18 seconden in de tweede run echter in haar voordeel om te buigen.

In de halve finale trof zij vervolgens de regerend wereldkampioene. Maegert-Kohli was in de eerste run ook sneller dan Sauerbreij, maar de Oostenrijkse ging tijdens de tweede omloop in de fout en schoot van de baan.

Loo had in de eindstrijd weinig in te brengen tegen Sauerbreij, die voor het eerst sinds de World Cup in het Canadese Stoneham in 2008 zegevierde op een wereldbekerwedstrijd.

Bewijs

"Ik deel hier toch een tik uit aan de concurrentie", verklaarde Sauerbreij, die de vorm van twee seizoenen geleden ziet terugkeren, na afloop. "De hele zomer had ik al het gevoel dat ik bij de besten hoor. Het is mooi dat ik dat hier ook bewijs."

"Het is zaak straks in Vancouver hetzelfde gevoel terug te krijgen."