DEN HAAG - ADO Den Haag maakt het seizoen af zonder technisch directeur. De club heeft besloten geen vervanger aan te trekken voor de onlangs ontslagen André Wetzel.

Zijn taken worden overgenomen door trainer Raymond Atteveld en commercieel directeur Dick Vierling. Dat heeft de directie en de raad van commissarissen woensdag bekendgemaakt.

Wetzel werd eind december ontslagen nadat hij in een interview in De Volkskrant kritiek uitte op de raad. De Hagenaar heeft inmiddels de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) ingeschakeld om zijn ontslag aan te vechten

Atteveld, die vorig jaar april Wetzel opvolgde als hoofdtrainer, blijft verantwoordelijk voor het eerste elftal.

Scouting

Daarnaast neemt hij nu ook de aansturing van de scouting op zich. ''Het is uiteindelijk de hoofdtrainer, die dagelijks met zijn selectie werkt, die het beste kan bepalen welke nieuw aan te trekken spelers een versterking voor zijn selectie betekenen'', luidt de verklaring van ADO.

De Haagse club wil bovendien in de scouting meer gebruik gaan maken van de expertise van oud-spelers en oud-trainers.

ADO-hart

''We maken met dit besluit over de nieuwe invulling van het technisch beleid niet alleen gebruik van de kennis en kunde binnen de organisatie, maar kijken ook nadrukkelijk naar mensen met een ADO-hart, die ons van buiten de organisatie van advies kunnen voorzien'', aldus Henk Jagersma, voorzitter van de raad van commissarissen.

Vierling neemt de ontwikkeling van de jeugdopleiding op zich. Jagersma: ''De jeugdopleiding van ADO Den Haag is onze bakermat.

Daar worden de nieuwe Elia's geboren. Het is goed dat de directievoorzitter zelf leiding gaat geven aan het proces om onze jeugdopleiding nog beter te maken. De jeugdopleiding is uiteindelijk onze levensader.''