BRISBANE - Tennisser Andy Roddick blijft het goed doen in Brisbane. De als eerste geplaatste Amerikaan, die na een knieblessure eind vorig seizoen weer zijn eerste toernooi speelt, versloeg in de tweede ronde de Australiër Carsten Ball in twee sets: 7-6 (0) 6-3.

Roddick werkte in de eerste set nog een setpunt weg om deze vervolgens in de tiebreak zelf te winnen. In de tweede was één break op de service van Ball genoeg voor de eindzege.

De Tsjech Radek Stepanek, als tweede ingeschaald in Brisbane, had het heel wat moeilijker tegen de Oekraïense qualifier Oleksandr Dolgopolov jr.. De titelverdediger worstelde zich in drie sets naar de kwartfinales: 5-7 7-6 (4) 6-2.

Hantuchova

In het vrouwentoernooi in Brisbane bereikte Daniela Hantuchova de kwartfinales door Agnes Szavay met 6-3 en 6-1 te verslaan. Ook de ongeplaatste Tsjechische Lucie Safarova veroverde een plaats bij de laatste acht. Ze versloeg de als zesde geplaatste Aleksandra Wozniak (6-3 6-1) en treft Kim Clijsters als volgende tegenstander.

Demonstranten

In Auckland trok Shahar Peer zich niets aan van een groepje anti-Israëlische demonstranten, dat al de hele week luidkeels eist dat Peer zich terugtrekt. ''Het stimuleert me juist'', zei Peer. ''Net als gisteren, toen ik het ook hoorde, ging ik juist beter spelen om te bewijzen dat ik ook met lawaai goed kan presteren.''

De 22-jarige Israëlische won eenvoudig met 6-1 6-0 van de Slowaakse Magdalena Rybarikova, die wel moeite had zich te concentreren in alle commotie.