COPIAPO - De Spaanse motorrijder Marc Coma heeft dinsdag de vierde etappe van de Dakar Rally in Zuid-Amerika gewonnen. De titelverdediger was de snelste in de ingekorte klassementsproef tussen Fiambala en Copiapo.

Hij was 2 minuten rapper dan de Fransman David Casteu en ruim 3 minuten sneller dan Cyril Despres, eveneens uit Frankrijk. Despres behield de leiding in het algemeen klassement.

Frans Verhoeven eindigde als beste Nederlander op de 17e plaats met 13 minuten achterstand op Coma. Landgenoot Henk Knuiman arriveerde als 18e.

Slijtageslag

De vierde etappe ging later van start dan gepland en was ingekort vanwege de slijtageslag in de derde etappe van de Dakar Rally. Tientallen deelnemers kwamen maandag vast te zitten op het loodzware parkoers in Argentinië en bereikte pas in de nachtelijke uren het bivak.

De etappe van dinsdag was ongeveer 160 kilometer lang en voerde dwars door de Andes naar Chili. De coureurs kwamen op meer dan 4000 meter hoogte en doken daarna naar beneden richting Atacama-woestijn.