AMSTERDAM - Robin Haase heeft voor het eerst sinds mei 2008 weer een wedstrijd op de ATP-Tour gewonnen. In de tweede ronde treft hij landgenoot Thiemo de Bakker.

De Hagenaar was in de eerste ronde van het toernooi in het Indiase Chennai met 6-4, 6-3 te sterk voor Tsung-Hua Yang uit Taiwan. Haase stond ruim een jaar aan de kant met een knieblessure en maakte eind vorig jaar zijn rentree in twee challengertoernooien.

Haase was op het hardcourt in Chennai bijzonder solide. In twee sets kreeg de Nederlander, die in India gebruikmaakt van een beschermde ranking, geen breakpunt tegen van de juniorenkampioen van Roland Garros in 2008. Zelf kreeg hij liefst elf kansen om de opslag van Yang te doorbreken en benutte er daar drie van.

Efficiëntie

Met een break in de negende game trok Haase de eerste set naar zich toe. Het grote verschil was de efficiëntie van de Hagenaar. Als zijn eerste service inviel pakte hij in het eerste bedrijf in 93 procent van de gevallen het punt. Yang, die toch bekend staat als een servicekanon, kwam niet verder dan 55 procent.

Ook de tweede set ging in het begin gelijk op. Een break in de vijfde game door Haase brak echter het verzet van de Taiwanees. In het vervolg van de set brak de Nederlander nogmaals.

De Bakker

Door zijn zege neemt Haase het in de tweede ronde op tegen Thiemo de Bakker. Die won maandag al zijn partij in de eerste ronde van Rajeev Ram.