AMSTERDAM - Luigi Bruins mag Feyenoord verlaten. Dat heeft technisch directeur Leo Beenhakker aan Bruins’ persoonlijke begeleider Sietje Mouch laten weten.

“Hij mag worden verhuurd of verkocht,” zegt Mouch tegenover Sportweek.

“Deze week ga ik met Luigi zitten om te kijken wat het beste is. Hem kennende wil hij naar een voetballende club. Ergens waar hij als rechtshalf of als nummer tien kan spelen en veel aan de bal is.”

“Ik ben er geen voorstander van dat hij nu al naar het buitenland gaat, een Nederlandse club heeft de voorkeur.” Van vermeende interesse van ADO Den Haag in Bruins weet Mouch niets.

Slory

Ook Andwélé Slory vertrekt mogelijk uit de Kuip. De aanvaller wordt intensief gevolgd door het Engelse Blackburn Rovers, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer tegenover De Telegraaf.

Het contract van Slory met Feyenoord loopt komende zomer af. De Rotterdamse club heeft een eenzijdige optie om de verbintenis te verlengen.

Indien Slory niet al eerder verkocht wordt, zal Feyenoord die optie normaal gesproken lichten. De buitenspeler is namelijk opgenomen in een van de zogenoemde talentpools, waardoor hij geld moet opleveren.